Het ontwerp

Wij ontwerpen demand-, supply-organisaties en individuele processen met als doel dat u de complete regie over uw ICT serviceketen kunt voeren.
" Logica brengt je van A naar B. Verbeelding brengt je overal. Albert Einstein "

Het domein van het ontwerpproces

Consolidated Services helpt bij het ontwerpen van uw serviceketen of onderdelen daarvan. Of het nu gaat om uw demand- of supply-organisatie, een enkel proces binnen een van beiden of de SLA waar vraag en aanbod samen komen. Zie hieronder een overzicht van het ontwerpdomein.


Het ontwerpproces


Hierbij vraagt u zich wellicht af waarom een proces ontworpen dient te worden als deze kant en klaar beschreven staat in de ITIL en BISL boeken ?

Het antwoord is dat de "best practices" weliswaar in de literatuur worden aangereikt maar dat deze niet kant en klaar geïmplementeerd kunnen worden in een organisatie. Immers dienen de bijbehorende procedures, werkinstructies, rollen, templates, gremia en toolconfiguraties nog ontworpen te worden.

De QuickScan als basis voor het ontwerpproces

Onze Quickscan resulteert in een SWOT analyse en een aantal Quick Wins op basis waarvan wij (onderdelen van) de serviceketen kunnen verbeteren.

Een participatieve aanpak voor het ontwerpproces

Consolidated Services hanteert een participatieve aanpak om tot een uiteindelijk ontwerp te komen. In deze aanpak worden een aantal fasen onderscheiden:
  1. De exploratieve fase waarin we met elkaar afspreken hoe en door wie de creatieve fase wordt uitgevoerd;
  2. De creatieve fase waarin we gezamenlijk tot concepten komen over de uiteindelijke oplossing. Basis voor deze fase is de uitkomst van de QuickScan;
  3. De reflectie fase waarin de concepten onder de loep worden genomen en waarin uiteindelijk een beslissing wordt genomen over de in te zetten oplossing;
  4. De realisatie fase waarin de gekozen oplossing tot in detail wordt uitgewerkt.
Op deze manier zal het ontwerp een gedragen oplossing zijn wat een voorwaarde is voor een soepel inrichtingsproces.

Ervaring als katalysator van het ontwerpproces

Consolidated Services heeft uitgebreide ervaring als het gaat om procesontwerpen. Op basis van deze ervaring en eerdere ontwerpen kan een individueel proces in zeer korte tijd op papier staan.

Ook als het gaat om de veel complexere ontwerpen van een demand- of supply-organisatie hebben wij de mogelijkheid om het ontwerpproces enorm te versnellen.

Het hart van een goede demand- of supply-organisatie wordt namelijk gevormd door een gestructureerd stelsel van service management en/of informatie management processen. Dit stelsel, tezamen met de bijbehorende service-organisaties, de ondersteunende informatiesystemen en hun onderlinge relaties noemen we een Service Architectuur.

Service Alignment Architectuur
Op basis van jarenlange ervaring en onderzoek heeft Consolidated Services een Service Alignment Architectuur ontwikkeld. Deze architectuur valt uiteen in een Provisioning en een Governance Architectuur. Deze architecturen gebruiken wij als input in de creatieve fase van het ontwerpproces.
Bekijk de visualisatie van de Service Provision Architecture

Consolidated Services

Adres:

Hogelandseweg 76
6545 AB Nijmegen
Gelderland, Nederland

U kunt ons bereiken op:

026 472 00 18

Support

Mocht onze site u niet de gewenste informatie bieden, dan kunt u ook per mail uw vragen via onderstaand formulier aan ons doorgeven.

Mijn vraag online stellen
Copyright © Consolidated Services 2013 | Proclaimer
Webdesign & development by: Timeless Design